Det här receptet är en favorit då den går snabbt att laga med ingredienser vi alltid har hemma i skafferiet. Den är krämig och smakrik! Servera med en god sallad, ex. grönkål masserad med olivolja och citronsaft.
Ingredienser, 6 port
1 st lök gul
2 msk ingefära färsk riven
1 msk rapsolja kallpressad
1 L krossade tomater
580 gram kikärtor (kokta, utan lag)
2,5 dl kokosmjölk, fett 18 %
4 tsk Garam Masala, kryddblandning
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk koriander, malda torkade frön
0,5 tsk gurkmeja torkad, mald
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl quinoa ej kokt
Tillagningsinstruktioner
1. Börja med att koka 6 portioner quinoa eller annat gryn enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Mjukstek löken ihop med ingefäran i oljad stor stekpanna eller gjutjärnsgryta.
3. Tillsätt krossad tomat och alla kryddor. Låt puttra några minuter.
4. Häll av spadet och skölj kikärtorna noga i kallt vatten. Tillsätt kikärtor och kokosmjölk till tomatsåsen. Låt puttra på svag värme tills såsen är krämig och lagom tjock.
5. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt mer av någon av de andra kryddorna om du önskar.
6. Servera med quinoa eller annat fullkornsgryn. Njut långsamt 🧡
NÄRING PER PORTION
443,8 kcal
16,8 g protein
15,7 g fett
54,3 g kolhydrater
12,6 g fibrer
7,1 g mättat fett
9,5 g sockerarter totalt
1,5 g salt