Banan-tigerkaka – ett perfekt mellanmål för hela familjen! Gott och hälsosamt, bakat med fullkorn utan att det märks! 😍🍌🍫
Den här kakan blir härligt saftig och är god att servera med valfria och en klick jordnötssmör. Tips! Kakan blir sötare ju brunare bananer du använder. Kakan är naturligt glutenfri och vegansk.
Ingredienser (10 port)
3 st bananer
2 dl sojadryck, gärna Alpros High Protein
0,5 dl rapsolja eller kokosolja
4 dl havregryn (välj glutenfria om du har celiaki)
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1-2 msk kakaopulver
2 dl sojadryck, gärna Alpros High Protein
0,5 dl rapsolja eller kokosolja
4 dl havregryn (välj glutenfria om du har celiaki)
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1-2 msk kakaopulver
Tillagningsinstruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader (eller 150 grader varmluft).
2. Mixa havregrynen till ett grovt mjöl i en matberedare/mixer. Tillsätt bananer, sojadryck och olja.
Blanda kokosmjöl, bakpulver och salt. Vänta med kakaon! Mixa ner i banansmeten.
3. Fördela hälften av smeten i en ugnsfast form, smord med kokosolja eller rapsolja (om du inte använder en silikonform som jag). Rör sedan ner kakaon i resten av smeten. Häll över i formen och rör runt lite med en sked för att få till ”tigerränder”.
4. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna innan servering.
NÄRING PER 100 G
198 kcal
4,5 g protein
8,9g fett
23,0 g kolhydrater
3,9 g fibrer
1,3 g mättat fett
8,9 g sockerarter totalt
0,4 g salt
NÄRING PER PORTION
146,6 kcal
3,4 g protein
6,6 g fett
17 g kolhydrater
2,9 g fibrer
1 g mättat fett
6,6 g sockerarter totalt
0,3 g salt